Τα μέλη της Κλινικής

Τατούλη Ιωάννα

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής

Personnel image
Βαθμίδα Επιμελήτρια Β’
Ειδικότητα Παθολόγος
Πτέρυγα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) – Μονάδα Συνεχούς Επιτήρησης (ΜΣΕ)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ιωάννα Τατούλη είναι Παθολόγος-Εντατικολόγος και υπηρετεί ως επιμελήτρια Β’ στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Θεραπευτικής Κλινικής του ΓΝΑ Αλεξάνδρα.

Αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ασχολήθηκε από το 2010-2013 ως ερευνήτρια στην Κλινική και το Εργαστήριο της Παθολογικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί εκπόνησε κλινικές μελέτες και εντρύφησε στη βασική έρευνα στον τομέα των αυτοαντισωμάτων και των ενδοκυτάριων αντιγόνων στα συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Ασκήθηκε στην ειδικότητα της Παθολογίας στη Θεραπευτική Κλινική του ΓΝΑ Αλεξάνδρα μεταξύ των ετών 2013-2018 και εν συνεχεία υπηρέτησε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στην άγονη γραμμή της ορεινής Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Με την έλευση της πανδημίας COVID-19 αρχίζει εξειδίκευση στην Εντατικολογία στη ΜΕΘ του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» την οποία ολοκληρώνει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Κλινική εργοσπιρομετρία, άσκηση και αποκατάσταση» με κατεύθυνση «Το σύνδρομο μετά τη νοσηλεία στη ΜΕΘ» (Α Κλινική Εντατικής Θεραπείας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός») και έχει ολοκληρώσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού διπλώματος «Αναπνευστική ανεπάρκεια και μηχανικός αερισμός» (Α Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, ΓΝΝΘ «Η Σωτηρία»). Πραγματοποιεί την διδακτορική της διατριβή στη Θεραπευτική Κλινική του ΓΝΑ Αλεξάνδρα με επικέντρωση στην έκβαση των ασθενών με πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες μετά από βαριά νόσηση και νοσηλεία στη ΜΕΘ (επιβλ. Καθηγητής κ. Ευστ. Καστρίτης).

Παράλληλα, συμμετέχει στο εκπαιδευτικό έργο της κλινικής αναλαμβάνοντας μέρος στην από αμφιθεάτρου αλλά και την παρά τη κλίνει του ασθενούς εκπαίδευση των φοιτητών του 5ου και του 6ου έτους της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Διδάσκει ακόμη στους μεταπτυχιακούς φοιτητές της κατεύθυνσης «Σύνδρομο μετά τη νοσηλεία στη ΜΕΘ» του ΠΜΣ «Κλινική εργοσπιρομετρία, άσκηση, προηγμένη τεχνολογία και αποκατάσταση» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ: Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας