ρεπάσος ευάγγελος καρδιολόγος

Τα μέλη της Κλινικής

Ρεπάσος Ευάγγελος

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής

ρεπάσος ευάγγελος καρδιολόγος
Βαθμίδα Επιμελητής Α’
Ειδικότητα Καρδιολόγος
Ιατρείο Ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας και καρδιο-ογκολογίας
Πτέρυγα Μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Δάφνης και εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2002 με βαθμό λίαν καλώς.

Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» το 2008 και τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Θεραπείες νεφρικής υποκατάστασης στην τελικού σταδίου καρδιακή ανεπάρκεια» το 2017 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με βαθμό άριστα. Ειδικεύτηκε στην εσωτερική παθολογία στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» από το 2005 έως το 2007 και στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» από το 2008 έως το 2012 όποτε απέκτησε τον τίτλο ειδίκευσης στην Καρδιολογία.

Μετεκπαιδεύτηκε στην καρδιακή ανεπάρκεια στην Γ’ Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ, από το 2012 έως το 2015 και στην επεμβατική αντιμετώπιση των αρρυθμιών και την ηλεκτροφυσιολογία κατά το ίδιο διάστημα στην Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο «Αττικό», με υποτροφία της ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας.

Από το 2015 διατηρεί οργανική θέση ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας καρδιολογίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» αρχικά ως επικουρικός ιατρός και κατόπιν ως επιμελητής Β και Α’ με απασχόληση στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του νοσοκομείου και στην καρδιολογική μονάδα εντατικής θεραπείας, με αντικείμενο την εμφύτευση καρδιακών συσκευών και την ηλεκτροφυσιολογία.

Συμμετέχει ως υπεύθυνος καρδιολόγος στο εξωτερικό ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας, στο καρδιο-ογκολογικό ιατρείο και στο ιατρείο αρρυθμιών και βηματοδοτών του νοσοκομείου καθώς και στο απογευματινό ιατρείο πυρηνικής καρδιολογίας. Έχει συμμετοχή στη συγγραφή και δημοσίευση 18 επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, στη συγγραφή 9 βιβλίων και σε 38 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.