πάσχου σταυρούλα λίνα ενδοκρινολόγος

Τα μέλη της Κλινικής

Πάσχου Σταυρούλα (Λίνα)

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής, Ιατρός Μέλος ΔΕΠ

πάσχου σταυρούλα λίνα ενδοκρινολόγος
Βαθμίδα Επικ. Καθηγήτρια
Ειδικότητα Ενδοκρινολόγος
Ιατρείο Ενδοκρινολογική μονάδα και διαβητολογικό κέντρο

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

H Σταυρούλα (Λίνα) Πάσχου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί το κλινικό της έργο στην Ενδοκρινολογική Μονάδα και Διαβητολογικό Κέντρο της Θεραπευτικής Κλινικής.

Αποφοίτησε με Άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2005. Ολοκλήρωσε με Άριστα τη Διδακτορική της Διατριβή στην Ενδοκρινολογία και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου το 2010. Μετεκπαιδεύτηκε στο St Bartholomew’s Hospital στο Λονδίνο και στο Beth Israel Deaconess Medical Center, Harvard Medical School στη Βοστώνη, ΗΠΑ.

Η κα. Πάσχου έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κεφαλαίων και μελετών (>200) σε έγκριτα βιβλία και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες μετά από πρόσκληση σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συμμετέχει συστηματικά ως Faculty στα Postgraduate Education Courses που διοργανώνει το European Association for the Study of Diabetes (EASD) και η European Society of Endocrinology (ESE) σε διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι μέλος του editorial board ή κριτής εργασιών σε υψηλής απήχησης περιοδικά Ενδοκρινολογίας και Σακχαρώδη Διαβήτη. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και υποτροφίες.

Η κα. Πάσχου είναι μέλος του Expert Panel in Medical Devices της European Commission. Είναι Πρόεδρος των Νέων Ενδοκρινολόγων Ευρώπης (ESE Young Endocrinologists and Scientists, EYES), καθώς και μέλος της Science Committee της ESE. Διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το 7th EYES Meeting – 7ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Ενδοκρινολόγων στην Αθήνα το 2019, με συμμετοχές από 32 χώρες.