Τα μέλη της Κλινικής

Μήγκου Μαγδαληνή

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής

Personnel image
Βαθμίδα Επιμελήτρια Β’
Ειδικότητα Παθολόγος - Ογκολόγος
Ιατρείο Ογκολογική αιματολογική μονάδα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η κα Μαγδαλινή Μήγκου είναι Παθολόγος Ογκολόγος, Επιμελήτρια Β της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Είναι απόφοιτός και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι συγγραφέας σε δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει ενεργό συμμετοχή με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλαδικά συνέδρια στον τομέα της αιματολογίας και ογκολογίας, με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον τις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες, αλλά και συμπαγή νεοπλάσματα. Είναι επίσης κριτής εργασιών σε διεθνείς επιστημονικές επιθεωρήσεις. Συμμετέχει ως συνερευνητής σε πάνω από 30 διεθνείς πολυκεντρικές κλινικές μελέτες, φάσης Ι-IV, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 150 ασθενείς.

Η κα Μαγδαλινή Μήγκου, έχει ως καθημερινή ενασχόληση την διαχείριση των ογκολογικών ασθενών στη Μονάδα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών και Ογκολογικό Τμήμα, συμμετέχει επίσης και στις διαδικασίες της Θεραπευτικής Κλινικής με την εκπαίδευση Τεταρτοετών και Πεμπτοετών φοιτητών στο μάθημα της Θεραπευτικής.