λιόντος μιχάλης παθολόγος ογκολόγος

Τα μέλη της Κλινικής

Λιόντος Μιχάλης

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής, Ιατρός Μέλος ΔΕΠ

λιόντος μιχάλης παθολόγος ογκολόγος
Βαθμίδα Επικ. Καθηγητής
Ειδικότητα Παθολόγος - Ογκολόγος
Ιατρείο Ογκολογική αιματολογική μονάδα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στο γνωστικό αντικείμενο της Θεραπευτικής – Ογκολογίας

Είμαι Παθολόγος Ογκολόγος με ενδιαφέρον για την Γυναικολογική και Ουρογεννητική Ογκολογία και εργάζομαι ως Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στη Θεραπευτική Κλινική όπου ασκώ το εκπαιδευτικό, κλινικό και ερευνητικό μου έργο.

Αποφοίτησα με Άριστα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2002. Έλαβα με Άριστα την διδακτορική μου διατριβή με τίτλο: «Ο ρόλος των ογκογονιδίων στην πρόκληση κυτταρικής γήρανσης και απόπτωσης στον καρκίνο», τμήμα της οποίας δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature. Ειδικεύθηκα στο αντικείμενο της Παθολογικής Ογκολογίας στη Θεραπευτική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα και έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας το 2014. Ακολούθως εργάστηκα ως Παθολόγος Ογκολόγος στη Θεραπευτική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα ως Επικουρικός Ιατρός και Επιμελητής Β’, συμμετέχοντας στις κλινικές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες της κλινικής.

Μέχρι τώρα έχω συμμετάσχει σε 94 δημοσιεύσεις – πρωτότυπες εργασίες, άρθρα ανασκόπησης και κλινικά περιστατικά – σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αρκετές εκ των οποίων έγιναν σε υψηλού επιστημονικού κύρους περιοδικά όπως Nature, Nature Cell Biology, Cancer Research, Journal of Clinical Oncology, Lancet Oncology, Annals of Oncology κ.α. Επιπλέον της συγγραφικής μου δραστηριότητας, κατέχω τη θέση του Editor in Chief στο περιοδικό Forum of Clinical Oncology, το επίσημο περιοδικό της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και είμαι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικές Ερευνητικής Ομάδας Ουρογεννητικού Καρκίνου (ΕΕΟΟΓΕΚ)