κορομπόκη ελένη παθολόγος

Τα μέλη της Κλινικής

Κορομπόκη Ελένη

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής

κορομπόκη ελένη παθολόγος
Βαθμίδα Επιμελήτρια Α’
Ειδικότητα Παθολόγος
Πτέρυγα Πτέρυγες νοσηλείας ασθενών 3ου ορόφου

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ελένη Α. Κορομπόκη, MD, PhD, FESO

Η Ελένη Κορομπόκη αποφοίτησε το 2002 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2007 έως το 2011 εκπαιδεύτηκε στην στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών λαμβάνοντας το 2011 τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Παθολογίας. Την ίδια χρονιά υποστήριξε επιτυχώς τη διδακτορική διατριβή της λαμβάνοντας τον τίτλο του Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Κατά τα έτη 2012-2014 εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια με υποτροφία της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικέντρωση στη συσχέτιση καρδιαγγειακού συστήματος, αρτηριακής υπέρτασης και αγγειακών εγκεφαλικών νοσημάτων.

Κατά τα έτη 2014-2016 μετεκπαιδεύτηκε στα εγκεφαλικά επεισόδια ως έμμισθη μεταδιδακτορική κλινική ερευνήτρια στο Τμήμα Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου Imperial (Department of Brain Sciences, Imperial College London) στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Νευρολογίας Roland Veltkamp.

Από το 2016 έως και το 2018 εργάστηκε ως επί θητεία Ειδικός σύμβουλος Παθολόγος με γνωστικά αντικείμενα «Αρτηριακή Υπέρταση» και «Αγγειακά Εγκεφαλικά επεισόδια» στην Α’ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο).

Από τον Νοέμβριο του 2018 έως και σήμερα εργάζεται ως Επιμελήτρια Παθολογίας στη Θεραπευτική Κλινική του ΕΚΠΑ (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) και από τον Οκτώβριο του 2022 κατέχει τη θέση του Επιμελητή Α’. Στο ίδιο διάστημα διατηρεί ερευνητική συνεργασία με το Τμήμα Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου Imperial του Λονδίνου. \

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας COVID καθώς και του post COVID ιατρείου με παράλληλη συμμετοχή στις ερευνητικές δραστηριότητες της Θεραπευτικής Κλινικής. Επίσης συμμετείχε στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Θεραπευτικής Κλινικής καθώς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργάνωσε το Υπουργείο Υγείας (ΚΕΔΙΒΙΜ) για την επιμόρφωση των Ιατρών για τη νόσο COVID-19 σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η κ. Κορομπόκη έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό κλινικών μελετών και ερευνητικών πρωτοκόλλων και είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας σε >120 δημοσιεύεις σε διεθνή περιοδικά (pubmed: Korompoki E, Koroboki E) και σε περισσότερες από 150 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει στη διεξαγωγή πολυκεντρικών κλινικών μελετών και έχει διατελέσει μέλος (co-applicant) ερευνητικών ομάδων που έλαβαν χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών στο πεδίο των εγκεφαλικών επεισοδίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (ΕΛΙΔΕΚ, Horizon 2020).

Κατά το διάστημα 2017-2022 διετέλεσε μέλος της επιτροπής έκδοσης των κατευθυντηρίων οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εγκεφαλικών (European Stroke Organisation Guideline Board member).

Διετέλεσε μέλος της συγγραφικής ομάδας των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εγκεφαλικών για την διαχείριση της αντιθρομβωτικής αγωγής σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο και κολπική μαρμαρυγή. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών και από το 2022 κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα, είναι ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Οργανισμού Εγκεφαλικών και μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρίας Υπέρτασης. Το κλινικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων καθώς και στην αντιμετώπιση κατά την οξεία φάση.