Τα μέλη της Κλινικής

Καστρίτης Ευστάθιος

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής, Ιατρός Μέλος ΔΕΠ

Personnel image
Βαθμίδα Καθηγητής
Ειδικότητα Παθολόγος - Ογκολόγος
Ιατρείο Ογκολογική αιματολογική μονάδα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Καθηγητής Ευστάθιος Καστρίτης, είναι Καθηγητής Θεραπευτικής / Παθολογίας-Ογκολογίας στην Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και έλαβε το τίτλο του διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ολοκλήρωσε την ειδίκευση στην Παθολογία και στην Ογκολογία στην Θεραπευτική Κλινική και ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Jerome Lipper Multiple Myeloma Center στο Dana-Farber Cancer Institute, Harvard Medical School στην Βοστώνη των ΗΠΑ.

Εργάζεται στην Αιματολογική/Ογκολογική Μονάδα της Θεραπευτικής Κλινικής.
Η κλινική του επικέντρωση αφορά σε ασθενείς με αμυλοείδωση, πολλαπλούν μυέλωμα, Μακροσφαιριναιμία του Waldenström και άλλα λεμφώματα, άλλες μονοκλωνικές γαμμαπάθειες και συμπαγή νεοπλάσματα.

Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Διάγνωσης και Θεραπείας Αμυλοειδώσεων και της Ειδικής Μονάδας Εργαστηριακής και Μοριακής Μελέτης Νεοπλασιών της Θεραπευτικής Κλινικής.
Η ερευνητική του επικέντρωση περιλαμβάνει κλινική και μεταφραστική έρευνα στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες, ιδιαίτερα στο πολλαπλούν μυέλωμα, την αμυλοείδωση, την Μακροσφαιριναιμία του Waldenström και άλλες μονοκλωνικές γαμμαπάθειες, με περισσότερες από 380 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους όπως New England Journal of Medicine, Lancet Oncology, Journal of Clinical Oncology, Blood κ.α.

Επικοινωνία: ekastritis[παπακι]gmail.com ή ekastritis[παπακι]med.uoa.gr.

Τηλέφωνο: (καθημερινά 07:30-14:30) 213 216 2549 , 213216 2486 και 213 216 2392 (Γραμματεία Θεραπευτικής Κλινικής)