ζαγουρή φλώρα παθολόγος

Τα μέλη της Κλινικής

Ζαγουρή Φλώρα

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής, Ιατρός Μέλος ΔΕΠ

ζαγουρή φλώρα παθολόγος
Βαθμίδα Καθηγήτρια
Ειδικότητα Παθολόγος - Ογκολόγος
Ιατρείο Ογκολογική αιματολογική μονάδα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ζαγουρή Φλώρα, είναι Παθολόγος Ογκολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Θεραπευτική κλινική της Ιατρικής σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ.

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή Αθηνών το 2003, ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Παθολογική Ογκολογία στο ΓΝΑ Αλεξάνδρα το 2011 και την εξειδίκευση στην Ογκολογία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βιέννης στην Αυστρία (AKH Hospital – Comprehensive Cancer Center) το 2013.

Η Δρ. Ζαγουρή είναι μέλος σε πολυάριθμες επιστημονικές κοινότητες και έχει συγγράψει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (peer-reviewing), έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών κεφαλαίων σε ελληνικά και διεθνή βιβλία που αφορούν κυρίως το

ν καρκίνο του μαστού και τις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες. Έχει πάνω από 4000 αναφορές. Είναι αξιολογητής και βοηθός συντάκτη σε πολλά διεθνή και ελληνικά περιοδικά και έχει υπάρξει αξιολογητής των ερευνητικών προτάσεων που υποβάλλονται στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Συμβούλιο.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 45 κλινικές μελέτες που αφορούν κατά βάση τον καρκίνο του μαστού και το γυναικολογικό καρκίνο.