Τα μέλη της Κλινικής

Ελευθεράκης-Παπαϊακώβου Ευάγγελος

Ιατρός Θεραπευτικής Κλινής

Personnel image
Βαθμίδα Επιμελητής Β’
Ειδικότητα Παθολόγος - Ογκολόγος
Ιατρείο Ογκολογική αιματολογική μονάδα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003. Είμαι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Άριστα” καθώς και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών σπουδών στην Ογκολογία του Θώρακα. Είμαι Επιμελητής Β’ από το 2021 στην Ογκολογική-Αιματολογική Μονάδα της Θεραπευτικής κλινικής, στην οποία έχω εργαστεί από το 2006 ως επιστημονικός συνεργάτης, ειδικευόμενος, και επικουρικός ιατρός.

Είμαι υπεύθυνος για την θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με αιματολογικές και συμπαγείς κακοήθειες τόσο στα πλαίσια των καθιερωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων όσο και στα πλαίσια πολυάριθμων κλινικών μελετών. Επιπλέον είμαι ενεργό μέλος στην μονάδα μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων.

Παράλληλα συμμετέχω σαν συν-ερευνητής στην εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων στο ογκολογικό τμήμα. Σαν επιμελητής Β’ συμμετέχω επιπλέον στην κάλυψη των παθολογικών πτερύγων, στο πρόγραμμα των εφημεριών της θεραπευτικής κλινικής, στο πρόγραμμα της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών και των ειδικευομένων της Θεραπευτικής Κλινικής με την διενέργεια μαθημάτων, στην εβδομαδιαία επίσκεψη στις πτέρυγες και την παρουσίαση περιστατικών της κλινικής.

Είμαι μέλος επιστημονικών εταιριών και έχω λάβει στα πλαίσια ερευνητικού έργου πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις. Έχω πολυάριθμες ομιλίες και συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Έχω συμμετάσχει στην συγγραφή κεφαλαίων σε ιατρικά βιβλία και έχω πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, διεθνή συνέδρια και εθνικά συνέδρια.