1ο-συνέδριο-Κακοήθεια-σε-νεαρή-ηλικία

Τα νέα της Κλινικής

1ο συνέδριο με τίτλο «Κακοήθεια σε νεαρή ηλικία»

Κατηγορίες: Ροή ειδήσεων, Εκδηλώσεις

   Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ)
   10/11/2023 - 11/11/2023
1ο-συνέδριο-Κακοήθεια-σε-νεαρή-ηλικία

Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι,

Με μεγάλη τιμή και χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες του 1ου συνεδρίου με τίτλο «Κακοήθεια σε νεαρή ηλικία», που διοργανώνει η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2023 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) (Ρηγίλλης 1, ΤΚ 106 75, Αθήνα).

Τα τελευταία χρόνια τίθεται δυστυχώς όλο και συχνότερα η διάγνωση κακοήθειας σε νεαρότερες ηλικίες. Η διάγνωση κακοήθειας σε νεαρή ηλικία θέτει προβληματισμούς που αφορούν στην πρόγνωση, στην αντιμετώπιση και στη γονιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η γενετική συμβουλευτική και τα κληρονομικά σύνδρομα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των ασθενών αυτών.

Έμπειροι και καταξιωμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξουν τα θέματα και θα θέσουν τα ζητήματα που χρήζουν απαντήσεων και αφορούν τις ιδιαιτερότητες διάγνωσης κακοήθειας σε νεαρή ηλικία σε όλο το φάσμα των συμπαγών όγκων. Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί, θα συμβάλλει στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, στη σύγκλιση των πρακτικών μας, στον προσανατολισμό και την προώθηση των ερευνητικών μας προσπαθειών.

Η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας θα έχουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία αυτού του συνεδρίου.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του συνεδρίου:

Πρόγραμμα